2012-08/masters_start.png

Graški maraton in jaz imava kar nekaj neporavnanih računov. Eden s krči in drugi z odstopom zaradi tehničnih težav. Človek bi mislil da bo v tretje šlo rado a je šlo spet vse po zlu. Začel sem malo z rezervo, zaradi krčev prejšnji teden v Pazinu, a se je to izkazalo kot dobra poteza. Na prvem vzponu 4km sem bil več kot minuto hitrejši kot v prejšnjih letih in to brez pretiranega poseganja v rdečo cono. Na žalost pa se je vse spremenilo nekje na 30-em kilometru.

Prvi resni spust z wurzel pasažami (koreninami) je bil letos usoden. Nek svetovni prvak na 30 minut je štrikal kot obseden in končno se je zapičil v eno od njih in sestopil preko krmila. Pri izogibanju sem naletel na prečno korenino z naklonom, zaradi premajhne hitrosti mi je vzelo prednje kolo, trdo sem se ulegel na levi bok in končal kake pet metrov nižje po bregu. Trenutna bolečina je bila precej huda, saj je gel, ki sem ga zaužil malo prej našel pot spet ven. Zateklo koleno, komolec, sredinec na roki in megla v glavi. Kar nekaj minut je trajalo, da sem sedel na kolo in nežno nadaljeval do prve pomoči. Kako uro so me obkladali  z ledom in kontrolirali rebra, a na srečo so bila v redu.

Ko se je megla v glavi razkadila sem nadaljeval proti limit coni. Odločil sem se, da takojšen odstop ne pride v poštev. Če me izločijo na limitu prav, če ne, bom šel do konca. Na moje presenečenje sem ujel limit za celo uro, čeprav sem bil ves trd. Na Šokl pa je že šlo bistveno bolje. Jasno sem imel težave pri spustih. Že tako nisem hiter, težava pri prijemu krmila pa je to potencirala na tretjo. So what, plezanje je bilo za pet.

Vseeno sem dosegel deveti čas v kategoriji. Nekateri so imeli še več težav. Čas je seveda za pozabit, nekaj manj kot 8 ur, a če odštejem kar je zapisal Garmin (15 minut brez premikanja na padcu in 50 minut na prvi pomoči) je kar prezentabl.

Cel maraton se mi je nekako zameril, saj bom sedaj vseskozi pričakoval kako neumnost. Upam, da ga počasi preselijo kam drugam. Nov izziv in nov začetek.

Moral sem na hitro spraviti iz sebe saj tablete počasi popuščajo. Nova porcija!