did itTorej dva meseca brez dirke. Nekaj zaradi poletnega premora, nekaj pa zaradi vremena in mojega odpora proti dirkanju v blatu. A vendar ta čas ni bil izgubljen. Poln me je bil Golovec in Javor in tudi vikendi so bili napo i, kakor, da bi bili dirkaški. Res je težko dirkati sam s seboj a z virtualnim partnerjem na Garminu se da tudi to. Teden pred Ovco sem malo skrajšal vožnje a so le te bile zato bolj intenzivne. Občutek je bil dober zato je bilo tudi pričakovanje veliko.

A vendar; pred dirko sem bil nekako zmeden. Ritual se mi je porušil in pozo ost mi je bežala na vse strani. Na srečo me je Pero potegnil na ogrevanje in mi zbil neumnosti iz glave. Malo tehničnega pogovora o opremi, mi je pomagalo, da sem se umiril.
Start naše kategorije je bil minuto za dvojko a smo startali skupaj s sport kategorijo. Zaradi tega po pisku ni bilo vpeljave. Takoj na polno. Od začetka sem se nalepil na Milana, ga izgubil v gneči padel na četrto in na tehničnem zahtevnem vzponu nisem mogel mimo tekmecev. Milan je počasi uhajal jaz po sem bil zaprt za počasnejšima. No na kamnitem vzponu, ki je bil mimogrede daljši iz kroga v krog, sem malo s prošnjami in malo na silo, odpeljal mimo in ujel svoj ritem. Škrge in še enkrat škrge! Kar naenkrat na zadnjih hupserjih v krogu zagledam Milana. Priključim se mu in skupaj greva v drugi krog. Napadem že takoj v prvi vzpon. Drži me še prvi del kroga a moje noge se vrtijo vedno bolje. Več prestavljanja in manj na silo v hupserje (25%) in počasi se razlika povečuje. A ne mislim na ohranjanje razlike. Dirkam na polno do konca. Zaradi tega v zadnjem krogu malo pretiravam s hitrostjo v kanjonu in s pedalom zapnem v klančino. Ker ni niti toliko prostora, da bi padel, se samo oddrsam navzdol po levem boku in hitro spet skočim na kolo. Izguba ni bila velika a sem potem do konca bolj pozoren, čeprav ne bistveno počasnejši.
Zadoščenje ob zmagi je precejšnje. Veseli me predvsem, da sem zaenkrat ujel periodizacijo in da se zabavni dnevi na Golovcu in Javorju ter okolici, vračajo z obrestmi.
XCO-ja je zaenkrat konec za letos. Sledi sezona maratonov, ki se bo letos potegnila tja v oktober. Prvi že to soboto, Erazem v Belskem. Fantje in dekleta so se močno potrudili in usposobili traso po žledolomu. Spoštovanje! Lepemu doživetju v soboto, tako nič ne stoji na poti.

Pridite na igro z nami! Se vidimo! Sobota 6. Sep. 2014. http://erazem.kombinat.si/