2014-03/kocevje_zl10.jpgSmučišče v Dolgi vasi je v Janezovi priredbi postalo pravi XC poligon. Pripravil nam je že četrto različico proge v dveh letih. In ima jih še kar nekaj; različic namreč! Res, na Kočevskem se dogaja. Prav veselje se je na sončno nedeljo odpraviti tja. Celo toliko sem bil nestrpen, da sem bil tam tri ure prej!

A v raziskovanju okoliša je čas hitro minil. Potem pa seveda; pozdravljanje s prijatelji, ki jih nisem videl mesece, premlevanje novosti v sceni in novi opremi in seveda basanje o treniranju preko zime. Strokovni termin basanja je Sandbagging!
Sama tekma: zelo zadovoljen. Štartal sem čisto zadnji in se pripeljal do skupno 22-ega mesta in drugega v kategoriji za Tinetom. Z znosnim zaostankom, glede na zaostanek na štartu. Proga je bila lepo tekoča, tokrat brez skakalnic in noge so se lepo vrtele. V prvem krogu sem največ prehitevanja opravil na stezah, magari na silo a drugače pač ni šlo. Torej prav lepa nedelja. Po dirki seveda še več klepeta in načrtovanja sezone ter kak hmeljni napitek. Lepo, lahko bi bilo vsak mesec!
Aja, na ogrevanju zlomil dve špici na zadnjem Rovalu. Veja v menjalniku? Počilo je kot pri norcih. Upam, da so špice na zalogi. Naslednji vikend bo hud!