2010-01/znak.png

 Ne vem kaj naj. Saj ni depre in veliko sem zunaj, samo ne na kolesu. Neumno se je pritoževati glede v vremena saj ne morem nič proti njemu. Glavna prepreka je pucanje bicikla, ki ga imam poln kufer še od prejšnje sezone. Sprva sem mislil, da bi preko zime uporabljal stari Epic, vendar je vožnja na njem precej drugačna kot na S-Worksu. Ta pa je že spran in potreboval bi nek colormagic prašek za osvežItev barve.

Ni druge, veselo v blato in bo kar bo. Zimsko kolesarjenje ni nekaj za kar potrebuješ posebno opremo. Vse kar potrebuješ je je pripravljenost za vožnjo. Vse ostalo pride samo po sebi in tudi oblačila hitro najdeš, brez, da bi moral po trgovinah.
Kolesarjenje pozimi je mogoče tudi kultu o pogojeno. Na Nizozemskem, na primer, nihče o tem niti ne razmišlja. Enostavno gonijo bicikle čez celo leto ne glede na vremenske razmere. Pri nas pa je vsak izgovor dober in najbolje je, da se sploh ne dogovarjaš za vožnje, ampak se enostavno poženeš ven in v gozd. Vse prevečkrat se kolesarjenje začne in konča s pogovorom o vremenu. Pri tem ne mislim, da bi vozil v snežnem metežu ali svetopisemskem nalivu. Greš na bicikel in če te ujame te pač ujame če ne pa toliko bolje. Cunje so v vsakem primeru mokre, če ne zunaj pa znotraj in pralni stroj je skoraj vedno pri roki. Če ga ni pa pač na roko.
Torej gremo umazat gume!