pripravljeneNajprej pa seveda; stran za tekmo svetovnega Slovenskega pokala Žerible 2011 je aktivna. Tu najdete vse potrebne informacije in linke za prijavo, tako posamezniki kot klubi. Proga sama je tudi pripravljena in požegnana s strani SV tako, da uspešni izvedbi nič ne stoji na poti.

On personal note; smešne zgodbe. Dirka v Grožnjanu je bila lepa. Veliko znanih obrazov in neskončna ozdravljanja vsem prijateljem in znancem. Proga skozi ulice in dol po griču super, druga polovica cestarski vzpon 2 km 5% dolgčas. Motivacija za par krogov je le bila in tako sem na polno odpeljal 4. Super krogi saj sem bil pred vsemi običajnimi osumljenci. Res, da sem odstopil pred koncem a uvrstitve na Zimski ligi niso toliko pomembne, kot občutek, kje si v treningu.
Po tekmi težave z avtomobilom; sic. Ajček ni hotel vžgati in vedel sem, da težava ne more biti velika, samo najti jo je bilo potrebno. Ker se je spuščala tema, je pome prišel Aleš in me odpeljal na Kumparičko. Čez dva dni sem se z Epicom odpravil na pot v Grožnjan. Direktna linija K ica-Žminj-sv. Petar u šumi-Tinjan-Vižinada-Grožnjan. 80 km 2000 višine in burja za pop….. Sve u svemu super trening. Bicikel v avto, po kmečko sem zvezal žico senzorja za ventilator, ki se je pretrgala, ker je bila pretesno zvezana z vezico in je zato računalnik preprečeval vžig motorja. Nič drugega. Mi a vožnja na Kumparičko.
Postavil sem par novih strani, med njimi tudi Kumparičko, mala dela na farmi in kava v Puli. Dnevi so bili sicer lepi in preživel sem jih kar se je le dalo na kolesu. Samo burja je neusmiljeno nabijala in samo vprašanje časa je bilo kdaj me bo položilo. No po 70- tki v Medulin in po obali nazaj, ko me je prestavljalo za pol metra levo in desno, je bilo dovolj. Organizem se je uprl in mi nabil vročino na 39. Postelja, smiljenje samemu sebi in ogromno tekočine. Ostale tekme Zimske lige tako odpadejo. Prisilen a dobrodošel počitek in nato priprave na prve tekme Slovenskega pokala v gorskem kolesarstvu.

In peglanje na Žeriblah jasno! Samo da bo vreme!