Kras171.jpgpopuppopup

Ja, Maraton Kras je res poezija. Navdušen sem nad včerajšnjo traso. Malo asfalta, pa še ta pametno samo na vzponih in super single in traktorske. Kamenja kolikor hočeš in tehnika je potrebna za vožnjo po ravnini in nežnih spustih. Malo je bolj tehničnih odsekov a so kratki in jih tudi peš hitro premagaš. Zato je trasa prime a prav za vse.

Včasih v gozdu malo mastno a nič pretresljivega. Pretrese te do kosti in na razglednih točkah kar vriskaš od navdušenja, pa čeprav letiš 25 km/h preko skalovja. Jasno je da v gostoljubnih krajih okrepčevalnice delujejo kot je treba in tudi tehnično varovanje in označbe so odlične. Morda malo več rdečega spreja po tleh pred ostrimi ovinki. Jasno za prvič malo zmede na prijavah a se je vse dokaj hitro uredilo. Rezultati po prihodu zadnjega v cilj, kar je zelo fer, pa čeprav mora prvi čakati na njih uro in pol. Torej, proga ima izreden potencial in bilo bi škoda, da je nebi izkoristili za kako pokalno tekmo ali pa celo samostojen pokal maratonov. Če se združimo z zamejci v Italiji jih imamo lahko štiri ali pet.
Jaz sem bil na tekmi sicer v vlogi spremljevalca in motivatorja in sem morda zato imel malo več časa za razglede. Marjan je odpeljal 1500 vm in 52 km v super času 3 ure in 40 minut kar je za kakih 20 minut bolje od primerljive razdalje in višine na Trbonjskem, ki pa je bolj gladek in v bistvu zanj lažji. Torej super nedelja v Furlaniji in Krasu, ki bo ostala v lepem spominu.
Zasledil sem na enem od forumov, da so danes začeli priprave za drugo leto. Kaj naj rečem: kar tako naprej fantje in dekleta. Volja je in upanje umira zadnje.