2010-01/hej_cyklist-1.jpg

Še ena v smislu kolesarjenja po centru Ljubljane.V Koebenhavnu  so postavili ograje za kolesarje pred semaforji. Na njih se lahko opreš z roko in nogo. Ker smo ljudje sužnji navad, vedno iščemo nekaj na kar bi se lahko naslonili in tudi odrinili. 

Obenem pa te ograje lahko delujejo tudi kot prepreka pešcem, da nebi hodili mimo zebre. Zakaj se nebi učili od najboljših na svetu. Njihova kolesarjem prijazna zakonodaja in oprema napreduje hitreje, kot bi ji lahko sledili. A dajmo pobrat vsaj nekaj najboljših rešitev.

Še nekaj je pritegnilo mojo pozo ost. V Evropski uniji, kamor spadamo že od leta 2007, velja zakon, ki obvezuje vlakovne prevoznike, da morajo kolesa imeti dostop na vlake. Res je tudi, da se lahko izgovarjajo, da jim je to pretežko a to je prazen izgovor v tem času napredka. To je navadna lenoba in ne zavedajo se, da s tem izgubljajo veliko populacijo plačnikov vozovnic. Mi pa priložnost za kolesarjenje vsak vikend v drugem delu Slovenije. Pamet v glavo in manj filozofiranja in več pripravljenosti pomagati plačnikom vozovnic.