2014-09/start2014.jpgNaši fantje in dekleta so tudi letos organizirali dirko z veselico. Čeprav zaradi ujme dolgo nismo vedeli kaj bo, so nazadnje le zbrali moči, se organizirali in očistili traso po žledelomu. To je seveda zahtevalo velik napor vseh udeleženih in za to se jim iskreno zahvaljujem. Ker tudi vremenske razmere pred dirko niso bile dobre, smo se odločili za rezervno traso, ki je izpustila vse dele z globokim blatom.

Trasa je imela nekaj manj višincev je pa bila zaradi tega hitra in je bilo pedaliranje tudi na nežnih makadamskih spustih nujno. Brez počitka vmes torej!
Vreme v večjem delu države je v soboto dopoldne štrajkalo in čeprav je bilo v Belskem in okolici brez dežja, veliko potencialnih udeležencev ni našlo motivacije, da bi se odpravili na tekmo. Zbrala pa se nas je četica, ki je na Erazmu že tradicionalno z nekaj novimi in mladimi. Vreme je bilo usmiljeno in tudi rezervna trasa ni bila preveč blatna. Vsake toliko je celo posijalo sonce. Resda za nekaj minut a vendarle.
Štart ob dveh in do Landola proti Šmihelu po asfaltu. Prvi vzpon od Prepiha je še šel nekako z rezervo od Landola naprej pa so konji podivjali. Letelo je kot pri norcih in grupa dvajsetih se nas je hitro odlepila od ostalih. Nekje do prve kontrole sem še držal tempo potem pa se je elastika pretrgala. Na makadamih je letelo do daske. Kmalu niti nisem imel več prestav. Na hupserje abzicanje in brez prestavljanja. Na vzponih sem vozil na kadenco in polovil nekaj konkurence. Spusti mi niso delali težav in tudi proti Lovski koči sem bil suveren. Seveda vse v mejah normale saj je Peter kakih deset minut pred menoj, mučil mladino U23. Zadnji vzponček v ciljno zanko je bil precej spolzek zato sem moral malo s kolesa a me nihče ni prehitel. Zmagal sem kategorijo, saj sva bila v njej samo dva. A vendar sem zelo zadovoljen s časom in podatki o srčnem utripu. Lepa tekma!

Po tekmi smo seveda malo modrovali ob pivu in super golažu. Plani gredo že v naslednjo sezono.
Še enkrat, hvala Pudgurci za vaš trud in pripravljenost za organizacijo Erazma! Še na mnoga leta!

FB in stran