rutinskaIndoor trening sucks. Nikoli nisem probal in tudi nikoli ne bom. Ne rečem če bi bil plačan ali vsaj sponzoriran a za moje ambicije Golovec popolnoma zadostuje. Malo bolj sibirske temperature so me pregnale s kolesa, saj že pri dveh stopinjah Celzija, nožni prsti potrebujejo približno uro in pol, da mi totalno zmrznejo.

Ne pomaga deset parov nogavic ali vložkov pa tudi galoše se ne obnesejo. Kot zgleda je vse v glavi. Minusi pa seveda za kolo sploh ne pridejo v poštev.

Torej; Golovec. Zagledam ga prav vsako jutro, ko vstanem in se pretegujem pred oknom. Rahle meglice na vrhu drevesnih krošenj me spravijo k cincanju bi ne bi, a vendar, ko pridem domov, na hitro vržem vase čokolino in par plasti oblačil in že sem na poti. Ponavadi uro ali dve odvisno ali sem na hitrem sprehodu ali pa petkrat ,šestkrat gor in dol po Srčni namesto intervalov. Posebna neumnost so sprinti od bajerjev na Rakovniku do vrha Golovca, ko me ostali sprehajalci gledajo kot prikazen ko že petič pritečem mimo njih. Še kak teden bo to še šlo potem pa nujno potrebujem čas na kolesu. Malo intenzivnosti ne bo škodilo, pa tudi motivacija je na kolesu lažja.