2010-11/labin.jpgTale vikend je bila pa fina zabava. Sezona rakijad in mladega vina je na vrhuncu in pršuti in sladko se kot po čudežu pojavljajo na mizi. Tudi mlada koza je našla pot v lonec, zato je bil teden precej naporen. Sicer sem v sredo oddelal predogled Labinjonskega v zme em trening tempu. Bilo je sončno, malo je pihala burja a trasa je bila suha in zabavna. Zahtevna zaradi razbitega kamenja a z lepimi sigli. Užival sem kot majhen otrok v peskovniku.

..

Zvečer je sledila regeneracija z mizo polno dobrot in vina. Naslednje dni sem taval okoli po K ičkom portu in Raklju a le peš saj mi je godil hladen veter po soncu.
Preko vikenda je prišla tudi najljubša slovensko-francosko-angleška družina. Že dolgo se nismo videli zato je bilo srečanje toliko bolj prisrčno in nabito s čustvi. Jasno je, da smo spet jedli in pili. Sobota je bila dan za poležavanje na toplem sončku, zvečer pa Fešta mladega vina in Gustafi v Savinčenti. Jep, ni boljšega za aktivacijo pred maratonom, kot fešta pozno v noč. Bilo je carsko. Vina je zmanjkalo, pa čeprav so ga pripeljali kar nekaj vozov, koncert je bil hud, mi pa smo bili zjutraj na precej slabem glasu. Zaradi petja v konobi namreč.
V polsnu sem se v nedeljo pripeljal v Labin in se nekako nekontrolirano sestavil na bicikel. Hvala bogu so prišli vsi prijatelji in znanci, tako, da se nisem imel časa smiliti sam sebi. Start je bil na srečo zaprt tako da sem bil vsaj šest kilometrov v ospredju. Ko pa so potegnili sem imel občutek kot da imam v rikvercu. Dohiteli in prehiteli so me vsi. Mauro je bil prav začuden, ko me je dohitel na prvem klancu. Šele čez kako uro sem se sestavil in začel pridobivati mesta. Kar dobro je letelo po spolzkem kamenju. Dohitel sem Domna pa Pengara, Picikleto in pet kilometrov pred ciljem sem zagledal Veljka, ki je bil kako minuto pred menoj. Brezglavo sem pritisnil na pedala in… zgrešil odcep, ki me je pripeljal do prvih hiš v Rabcu. Jeba. Dobra dva kilometra nazaj v hrib. Deset minut plus 150 višincev.več kot bi bilo potrebno. Tako sem še enkrat dohitel Domna in nekaj drugih in prišel v cilj okoli tridesetega mesta absolutno. Lepše bi bilo če bi bil okoli petnajstega ma je tudi tako v redu. Po počutju na startu sploh.
Sedaj so na vrsti biciklijade, ki se vrstijo vsak teden. Me prav zanima kako bo po vinskem maratonu v Momjanu.

Hvala Kumparička za lep teden.