preverjanje konkurenceRecimo, da se je sezona 11 začela. Ker me zanima kakšna je razlika med treningom, ki si ga predpišem sam in treningom, ki naj bi bil namenjen tekmovalcem, sem dobil program, ki naj bi mi to omogočil. Zaenkrat sem po tem programu opravil 15 dni.

Moram reči, da je precej zahtevnejši od moje variante nabiranja baze, ki je bila samo nabiranje ur in kilometrov. To je še vedno v programu a so vmes tudi kratki vložki sprintov in moči, da je prehod v intenzivni trening lažji in da ostaja eksplozivnost in ne samo vzdržljivost. Obenem pa je tudi dobrodošlo razbijanje monotonije na vožnjah.
Čeprav vreme večinoma ni bilo prav lepo je v Istri vsaj topleje in med deževnim vremenom se vedno najde kake dve ali tri ure jasnine. Proti koncu tedna je bilo sicer jasno a se je ohladilo in na hitro sem se prehladil. Ves smrkav sem se udeležil biciklijade in vzpona v Labinu. Predvsem zaradi družbe a me je zanimalo tudi kakšna je moja pripravljenost po mesecu dni brez kolesa in potem 14 dnevnem treningu.
Biciklijada cca. 15 km do Plomina je bila nežna a na trenutke precej zahtevna saj je spolzko kamenje poskrbelo za zdrse in občutek nemoči na spustih. Ko sem malo spustil gume je bilo bistveno bolje. Na startu v Plominu smo bili zaradi tega kar dobro ogreti. Nekih 7 km+ vzpona po traktorski in nato planinski poti z vmesnim pešačenjem je trajalo cca. 35 minut. Počutil sem se super brez težav pri dihanju in ne prevelike pekočine v nogah. Manjša izguba koncentracije proti koncu je bila vzrok za izgubo smeri, kake minute in treh mest a vseeno sem zmagal v kategoriji za kaki dve minuti in bil skupno 12.
Prav dobro sem se počutil in tudi na začetku sem sledil najboljšim, kar ponavadi ni bila moja navada. Menjava načina treninga mi odgovarja.