Večina kosov je že doma. Čakam samo še na okvir-set, ki pa ga ni tako lahko dobiti. Najmanjša in največja velikost sta vedno problematični. Najmanj povpraševanja in posledično manjša proizvodnja in že je prava redkost. Janez iz Factory Stora se trudi in ni hudič, da mu ne bi kmalu uspelo. Drugače pa dnevi potekajo enolično, delo, tek ali hoja po Golovcu in dolge vožnje preko vikenda. Vse skupaj mi je prešlo v kri, tako, da o tem niti ne razmišljam več. Tak je potek tedna, menjajo se samo termini v odvisnosti od dela. Jasno je, da v dežju ne norim okoli. Ti dnevi pridejo prav za sedenje pri računalniku, saj lahko naredim veliko stvari za katere ponavadi kurim polnočno olje.

 
Družabno življenje tudi ne trpi, le alkoholnih pijač je vedno manj. Pa ne samo pri meni. Šele v zrelih letih smo opazili, da se znamo zabavati tudi brez alkohola, pa še glava ne boli drugo jutro. 
Sejem Turizem in okolje je minil mi o brez velike opaznosti v medijih. Kolesarski del je bil majhen, a izbran z udeležbo velikih igralcev na slovenskem tržišču, a če bi se odvijal kak mesec pozneje bi bil po mojem skromnem mnenju še precej večji ne samo kolesarsko. Januar je še vedno zimski mesec in popusti smučarske opreme hitro požrejo sejem namenjen poletju. 
Obenem pa se nekaj premika tudi na tekmovalnem področju. V tajnosti sta nastali dve ekipi, ki prevzemata način delovanja profesionalnih ekip, seveda z veliko manjšim proračunom a s toliko večjo zavzetostjo in predanostjo gorskemu kolesarstvu. MBK Orbea, ki bo tekmovala v krosih v UCI pokalu, Italiji in seveda doma ter ekipa Everyday sestavljena iz Supersnurfa, Rajda in Trbowel za potrebe UCI spustov in 4krosa, doma pa bodo tekmovali za matične klube. 
Poleg precejšnje količine mladih gorskih navdušencev v Energiji, Calcitu in Završnici pa tudi Idrijskem pokalu osnovnih šol, je to najboljša novica letos. Za zdaj.