Dve etapni dirki v najmočnejši zasedbi in to v vseh kategorijah. Težko a zabavno

Meditteranean Epic in Andalucia Bike Race sta dirki, ki na začetku sezone privabita kakovostno zasedbo tekmovalcev. Le ti želijo preveriti formo, ki so jo nabrali preko zimskih treningov.

Zato sem se odločil, da se udeležim obeh. Nekaj zaradi srečanja in pogovorov z zvezdniki našega športa, pomemben pa je bil tudi moj tekmovalni del. Preko zime sem namreč kar resno treniral in želel sem videti, kam me to postavlja na evropski in celo svetovni sceni.

Pri treningu in dirkah so mi na pomoč priskočili proteini.si. Njihova paleta proizvodov je izredno velika in vsak lahko najde kaj primernega zase.

Jaz sem z njihovimi proteinskimi ploščicami, Nutrend geli in energijskim napitkom Battery, uspešno preživel vse etape, čeprav z nekaj težavami v Andaluziji, ki pa niso preveč vplivale na končni rezultat.

Proteinske ploščice so, za spremembo, mehke in jih je veselje okušati. Takoj po etapi sem z njimi prebrodil prvo lakoto do resnega in obilnega kosila ali večerje, pa tudi preko dneva so bile dobra in izdatna malica. In ob nešteto okusih se jih tudi ne naveličam, saj je vsak okus nova izkušnja.

Nutrend geli pa so poglavje zase. V mojih tekmovalnih letih sem preizkusil kar nekaj vrst gelov. A čeprav so bili koristni in so mi pomagali, se z nobenimi nisem popolnoma zadovoljil. Težava je bila v njihovi konsistenci. Večina jih je pregosta, da bi jih lahko normalno pogoltnil, nekateri pa so, ravno nasprotno, preveč tekoči in ti polovica steče po roki in bradi, ko ga stisneš.

Nutrend pa ima pravo konsistenco in pakiranje, ki se lepo odpre in seveda vsebino, ki deluje. Moja izkušnja je, da mi najbolje pomaga, ko ga uporabim na vsakih 45 minut. Odvisno od dolžine dirke ali etape, je to pet ali šest gelov. Od tega sta dva kofeinska. Eden na začetku in drugi na zaključku dirke. Spet je zelo pomembno, da prihajajo v veliko okusih. Na etapnih dirkah je količina porabljenih gelov seveda velika. In če se nekega okusa naveličaš, je lahko uporaba zoprna, pa čeprav veš, da ti pomagajo. Mešanje in menjava okusov je zato zelo dobrodošla, saj poleg energijske koristi tudi popestri “jedilnik”. In Nutrend geli so mi ne samo popestrili, temveč tudi pomagali pri zahtevnih etapah, ko sem nujno potreboval dodatno energijo. Po vsakem gelu sem občutil “kick”, ki se je nadaljeval z občutkom povečanja energije in nato zadovoljstva ob premagovanju napora in terena.

Prav tako je Battery napitek izpolnil vsa moja pričakovanja. Poleg vseh izotoničnih pomagal in dobrega okusa, ima tudi povečano vsebnost soli. Le ta se je izkazala kot zelo pomembna, še posebej na etapnih dirkah in dirkah, ki trajajo pet ali šest ur. Ob, seveda izdatnem potenju, jo nujno potrebuješ. Ne samo da se izogneš krčem, temveč tudi za splošno počutje in prebavo vse hrane, ki potrebuješ med dirko za uspešen zaključek.

In španska izkušnja je zahtevala od mene prav vse, kar sem nabral preko zime in več. Dodatki proteini.si, pa so pomagali, da sem vse to lahko popolnoma izkoristil in vsak dan znova spet z dobrim občutkom sedel na kolo, saj sem vedel, da mi vsaj prehrana, v nasprotju s terenom, ne bo delala tezav.

In kako bo v Afriki?