2010-03/zerible.jpgpopuppopuppopup

Kot sami dobro veste nas vreme ni ubogalo zadnjih nekaj tednov. Bicikla ni bilo prav veliko, česa drugega pa tudi ne . Lenobnost se je zavlekla v vse pore in nekaj napora je bilo potrebnega, da sem se izvlekel iz luknje. Zato je klic Mitje iz Postojne prišel še kako prav.  

Preizkusili smo traso naše pokalne dirke na Žeriblah, ki je v bistvu na začetku vojaškega poligona.

Čeprav je bilo mraz, je bil izlet s kolegi prava popestritev zime.

Trasa se začne na široki poti, ki se po 100m zlije v kolovoz v klanec cca.20-25%, dolžine 200m. Potem sledi razgibana vožnja po Notranjskem krasu z vstopom v vrtačo in izstopom iz nje, kjer bo najverjetneje treba peš (20m). Pred koncem kroga je še en daljši vzpon in potem hiter spust začinjen s šikano in desno v ciljni prostor. Proga je tekoča in v suhem hitra. V primeru blata, pa se lahko pripravite na luže, težo bicikla okoli 20kg in mokre noge.

Odpeljali smo tudi dve dirki Zimske lige. Kronometer v Livadah je bil hiter in blaten, po Parenzani in na slepo skozi temen tunel, kjer sem osvojil 2. mesto, ta vikend pa v/na Boljunu. Tu je bil sicer kratek krog 8min a pravi XC teren. Preko skal, po škalinah, serpentine, med drevesi in navzgor po razsutem kamenju. Hitro in napo o. Malo močnejša udeležba naših tridesetletnikov in Petra, me je privedla do četrtega mesta in s temi točkami sem si tudi zagotovil skupno zmago v Zimski ligi, kategorija 30let in več. Moja prednost pred drugo uvrščenim Maurom je 205 točk in to mi zagotavlja tudi matematično prvo mesto.

Ta teden sem na Komparički, kjer je vsak dan več prirastka (do sedaj že 60 kozličkov, in 20 piščancev) in vsaj nekaj dni sončnega in toplega vremena. Malo dela in malo vožnje z biciklom, brez pretiravanja, po možnosti po obali, če le ni preveč blata.