2012-07/zaprto.jpg

Spet polno v pogonu. Teden počitka je prav dobro del in dnevi na kolesu so mi spet v užitek.  S fantoma smo spet, po dolgem času, odpeljali malo epiko. Za njiju (Marjan in Bogdan) malo manj zame pa kar pošten kos. Štartal sem iz Ljubljane s kolesom in izletu tako dodal še kakih 60 km.

Lepo smo nežno preko Pokojišča in Rakitne v hladu Notranjskih gozdov prisopihali na Krim. Vmes prečkali potok in si natočili bidone s hladno studenčnico in bili na Krimu hvaležni za to, saj je bil ponedeljek in koča zaprta. Tako smo se na obvezno pivo ustavili pri jezeru na Rakitni. Bilo je hladno in poživljajoče. Beseda je dala besedo in kar nekaj časa smo se zasedeli. No že na asfaltu proti Beču pa se je začel pojavljati en velik č ablak nad našo glavo. Ta se je zjokal in nas pral vse do Logatca. Makadami so bili sicer razmočeni singla pa je bila pod širokimi krošnjami samo malo slinasta in uživali smo na spustu do Loma.

Bogdan nam je pripravil piknik, saj se je vreme takoj, ko smo prišli na cilj, uneslo in spet je neusmiljeno nabijalo sonce. Lep dan v Notranjskih gozdovih. Ura je bila že pozna, ko sem odhajal iz Logatca in do Ljubljane je letelo kot za stavo. Naslednji dan so bile noge kar težke. V glavnem lep izlet s cca. 140 km in 2500 višine. Super.