2010-04/zerible1.jpg

Mitja, Matej, Igor, Je ej, Domen in ostali pripadniki našega plemena, so pripravili nepozaben dan na Žeriblah. Čeprav je proga na ogledu nekatere spominjala na avtocesto, se je v tekmovalnem tempu pokazala za bolj zahtevno, kot je sprva kazalo.

Pri visokih hitrostih je zahtevala koncentracijo in vozne spretnosti, klanca pa po tretjem krogu tudi nista bila nedolžna. Od najmlajših pa do najstarejših kategorij, se je tekmovanje odvijalo brez zapletov. Hitra podelitev otroških kategorij je bila prava stvar, tako, da je družinam ostalo še celo popoldne praznika za skupno druženje, otrokom pa za stikanje za spominki, ki jih je polno na poligonu. Pop, Stiv in njuna ekipa so poskrbeli za takojšnje rezultate, kar je pripomoglo k skupnemu dobremu vtisu. Pri zadnjem startu je celo posijalo sonce in nas neusmiljeno žgalo do konca dne. Podelitev s praktičnimi nagradami in srečelovom se je izkazala za pravo potezo, saj ljudje tokrat niso pobegnili s prizorišča takoj po tekmi.

Tudi naše pleme se je izkazalo z uvrstitvami. Bajc drugi jaz in Blaž tretja v svojih kategorijah in Andrej trinajsti. Majhno število tekmovalcev iz kluba, a kaj ko so ostali stali ob progi kot reditelji ali sodniki.

Po koncu smo rekli besedo ali dve v ožjem plemenskem krogu in tudi kozla ni manjkalo, strasti so se razvnele in sami sebi smo čestitali vse povprek. Mitji je sicer zmanjkovalo baterije, kar po mesecu dni priprav sploh ni čudno, pa vendar je vztrajal do konca. Prva XC tekma Postojnskega kluba se je pokazala kot zadetek v polno. Prek nje smo prišli tudi do uporabe poligona in mogoče bo vojska postala bolj dovzetna za naše prošnje po uporabi dela poligona v kolesarske namene. Upam, da jih bo udeležba kolesarjev in uspeh prireditve spodbudila k še boljšemu sodelovanju.

Toliko na hitro še pred tuširanjem in mlečnim rižem z obilo čokolade.

Še kdo v Šmihel pod Nanosom v petek popoldne? Tudi tam so po tekmi razprave kar dolge.