Širši in lažji.

Roval je na trg poslal nov mtb set koles v 29 palčni izvedbi. Le ta ima sedaj širši obroč, ki naj bi bil celo hitrejši kot prejšnji. Skupaj z DT-Swiss pesti 240 in Competition naperami je set tudi lažji, saj je njegova teža v rangu 1300 gramov.

Roval je bil prvi, ki je predstavil in obdržal obliko obroča brez roba (hookless rim design). To, naredi obroč bolj odporen na udarce. Poleg tega imajo novi obroči 2Bliss ready profil in “Tubeless Plug System”, kar pomeni, da so za zatesnitev lukenj tu čepki in ne več trak.

Jaro pravi, da je pomemben vsak gram a ne na račun trdnosti. Poleg tega morajo biti tudi odzivni, saj to od njih pričakuje. In Roval obroči v kombinaciji s Specialized pnevmatikami, so njegova izbira za najtežje pogoje.

Roval Control SL Carbon Specifikacije

Carbon klinčer obroči s Zero Bead Hook dizajnom
2Bliss Ready
25 mm notranja širina in 30.4 mm globina
DT Swiss Competition Race napere (24 spredaj in 28 zadaj)
DT Swiss Pro Lock heksagonalni nipli.
DT 240 pesta z 54 zob Star Ratchet mehanizmom
V 142x12mm in 148x12mm (Boost) izvedbi
Velikost samo 29 palcev
Teža: 1330 gramov (Boost izvedba)

@bbcopeland @kateplusfate

S-Works Epic HT @bbcopeland @kateplusfate

Čeprav so bili s svojimi seti koles zadovoljni tudi do sedaj, pa razvoj pri njih ne počiva. Vzeli so bolj robusten Traverse SL in ga prenesli na lažjo XC platformo. Spremenili so tudi višino obroča in karbonsko nalaganje slojev. Tako je obroč 3 mm širši kakor prejšnji in še malenkost lažji.

Po njihovih testih, obroč napolnjen z 20 psi in 30 psi z gumo Fast Trak 2.0, ponuja manj kotalnega upora kot prejšnji. Seveda je zaradi širine boljša tudi stranska opora pnevmatike pri nižjih pritiskih v gumah. To, pa pripomore k manjšemu zvijanju pnevmatik v hitrih in ostrih zavojih.

Na strani že sedaj, dobava pa nekje maja letos.