2012-01/do-it.pngTo je dobro vprašanje in priložnost za pogled vase.

Obstajajo hitri odgovori iz rokava: Dokazati, da lahko. Za občutek dosežka.To je eden tistih “življenjskih ciljev.”

Toda ti odgovori so malo votli. In “občutek dosežka” ni stvar, ki me potisne iz objema kovtra in v mrzel dan.”Da vidim, če lahko” ni to, kar me požene v vzpon, ki je bolj strm, kot se ga spomnim in na vožnjo, ki je daljša, kot sem načrtoval, ko je edina stvar, ki me drži pokonci gorivo iz tortice, ki sem jo vrgel v tank 2 uri nazaj. In ne stisnem vmes čez dan uro in pol Golovca na hitro, ker je to eden od “življenjskih ciljev”.

To delam zato ker me zasidra.

Brez nečesa za kar bi treniral, sem ladja brez cilja brez obale na obzorju. Trening mi daje nekaj na kar se lahko osredotočim in okoli česar lahko načrtujem vse ostalo. Včasih se mi zdi, da se sliši sebično. In morda je. Toda to me motivira, da tudi v ostalo vložim več energije (in ko treniram, imam več energije).

Sestanki, stranke, prostovoljne dejavnosti, družinski obiski, delo, igra in tako naprej, vse dobijo pozo ost, ki si jo zaslužijo, ker sem prisiljen biti bolj organiziran z svojim časom, da se prilega v moj trening. Sem srečnejši in bolj potrpežljiv z vsem navedenim, ker trening pomirja moje misli, medtem ko krepi moje telo. Vedoč, da je vse v mojem življenju veliko boljše zaradi tega je tisto, kar me potiska naprej proti vsem “življenjskim ciljem.”

In hej, to je zabavno.

Ko razmišljate o tem, kaj želite doseči v tem letu, presezite vse tisto, kar vas zavira. Morda boste presenečeni, kam vas bo pripeljalo. Naj bo sonce na vašem obrazu, veter v hrbet, in vaše sidro trdno na mestu.

In začelo se je.