2011-10/hpim0312.jpgKaj naj rečem, dan bil je lep. Sonček in 16 stopinj toplote je pritegnilo veliko množico na Faragunino martinčkanje v Labin. Tri proge so poskrbele za raznolikost in bolj je bilo podobno festivalu kolesarstva kot kdarkoli doslej. Po dobrem mesecu sem spet srečal prijatelje in znance in priprave na start so potekale v izmenjavi dogodivščin in prijaznega zbadanja.

..

Nekateri so dirko vzeli bolj resno nekateri manj, nekaj pa nas je prišlo zdravit mačka po napo i soboti v Sanvinčenti.

Ker psihofizična kondicija pač ni bila na vrhuncu sem bil nekje v sredin pelotona ko smo zagrizli v hrib. Takoj mi je bilo žal saj je bilo kar nekaj manj tehnično podkovanih pred menoj tako, da sem moral kar nekajkrat z bicikla. Moram priznati da me je malo razjezilo in sem, ko smo prišli na širši del, bistveno pospešil in se odpeljal. Po planoti Skitače je ropotalo po istrskem kamenju in na daljšem spustu po raztresenih skalah sem že premišljeval da bi se ustavil saj nisem več čutil rok. Na srečo se je kmalu zatem začela singla po gozdu in med grmičevjem, kjer sem užival kot že dolgo ne. Vse barve jeseni so pokazale svoje bogastvo in grmovje je žarelo v bakreni barvi pa vse do ognjeno rdeće. Res neverjetna slika v kateri smo imeli čast uživati. Panorama Kva erskega zaliva z vsemi otoki je dodala samo piko na i. Zložna vožnja po singlah med drevesi je bila eden najlepših slalomov kdajkoli. Drsenje skozi ovinke navidez brez napora je bilo uživanje za čisto desetko. Kar prehitro ga je bilo konec. No ja, na vzpončku po asvaltu v cilj so bile noge že kar težke.

Lep dan za zaključek sezone. Sedaj pa malo hoje, teka, smuke in kar je še takih športov in naslednje leto naprej. To pa ne pomeni, da lepih dni ne bomo izkoristili za kako furo. Nasprotno, sedaj so Ljubljanski obronki najlepši. Poleg tega pa nov klub in novi izzivi.

Če koga zanimajo rezultati  MTB-30 UKUPNO   MTB-60 UKUPNO   ROAD UKUPNO