2010-01/Mlincki_Rasica4.jpgpopuppopuppopup

Prelepa sončna nedelja me je zvabila v Suhadole. Tamkajšnje športno društvo že več kot desetletje prireja eno lepših in zabavnih dirk v zimskem času. Največkrat je seveda blatno ali celo zasneženo in seveda mrzlo, letos pa smo imeli prav spomladansko vreme. Proga je bila pri mlinčkih malo drseča a nič pretresljivega. Sama trasa je dolg makadam do mlinčkov v hosto in nazaj, kar pomeni, da moraš biti na startu spredaj ali pa se pelješ za zabavo.

 

A tudi zabava ni lahka. Od začetka v dilo, anaerobno dihanje in hropenje in pekoča bolečina v stegnih. Če to ni zabava. Ne vem časa ne točne uvrstitve ( nekje okoli 7 kategorija 31-50 let) a to niti ni pomembno saj je bilo čvekanje o novi sezoni in prihajajočih biciklih, po dirki bolj pomembno.
Po razglasitvah, se nas je deseterica ali več odpravila na Rašico. Komplet Energije, Orbeje, Calcita, Završnice in polovica dirkaške ekipa Postojne. Prava vožnja z zvezdami. Seveda nočeš zaostajati in nekateri odseki so bili na škrge a velika večina uživanje v gozdu s sebi enakimi. Spet sem dobil motivacijo in veselje pri vožnji se je stopnjevalo iz kilometra v kilometer. Prevozil sem nekaj delov, ki jih sam nebi niti poizkušal odpeljati a vse gre če vidiš nekoga pred seboj. Dve uri in pol in domov. Na makadamu iz Č uč sem že začel zaostajati saj so fantje udarili tempo za na kosilo. K sreči se je Primož ozrl nazaj in me počakal in z bolj nežnim tempom smo prileteli v Ljubljano .
En lep jesenski dan v naravi pri najljubšem opravilu.
Hvala družba!
Če i je posnel nekaj fotografij ki jih najdete na linku:

http://picasaweb.google.si/nejc.ce ilogar/MlinckiRaceRasica#