team management in support crew. foto Frane KranjecPo pravici povedano, sem šel v Statteg bolj zaradi firbca, kot pa lova na rezultat. Masterjev je bilo za prste na rokah in samo skupna kategorija. Če bi bilo suho, bi šel tudi na rezultat, saj sem bil na ogledu, ko je bilo suho, precej hiter in tudi tehnika, (beri dropi) mi ni delala težav.

A ponoči se je vse ob ilo. Tropska nevihta je dodobra namočila teren in zjutraj je bila trasa polna lepljivega blata in spolzkih kamnov. Štartal sem malo rezervirano a se na dolgem vzponu prebijal naprej. Na prvem dropu, jasno, se tekmovalec pred mano uleže na mojo špuro in mimo gre kakih deset komadov. Vseeno mi razpoloženje ne pade in skoraj vse do konca polovim nazaj. V master kategoriji to sicer pomeni samo 9. mesto v združeni kategoriji v absolutnem štartu pa lepo sredino.
To je bil moj del vikenda. Bolj pomemben pa se je šele pričenjal.
UCI Juniors Series, 2. tekma
Prijavljeni so vsi najboljši mladinci s celega sveta. Nova Zelandija in Amerika vključno!
Peter in Zdravko sta prišla v lepem vremenu in pričakovanju suhe proge. Petru sem na hitro razložil stvari s kratkim opisom trase, ki jo je v grobem že poznal. Pridružil se nam je še Matej in po ogledu sta bila kar optimistična čeprav je bilo še drseče. Na team meetingu naju z Zdravkom preseneti štartna lista. Peter je na zadnjem mestu! Na srečo komisarju razložimo situacijo in postavijo ga na 40. mesto, kamor po ponesrečeni dirki v Nalles-u tudi spada. Kamen na nogo! Zvečer malo sprostitve in v krpe. Family hotel v Gradcu, prijetno in ugodno. Ponoči pa spet nevihta! Fanta nista prav dobro spala, saj je bila nervoza velika. Tudi pred tekmo nista bila prav zgovo a a sem upal na najboljše; in na srečo se je to tudi zgodilo! Peter se je pripeljal na 31. mesto in Matej po velikih težavah s kolesom še vedno na solidno 66. mesto, čeprav je bil vmes že na 55. Vseeno veliko izboljšanje položaja saj je štartal na 81. mestu. Proga je bila še bolj lepljiva in drseča, kot dan poprej in razmere so le najmočnejšim dopuščale izboljšave štartnega položaja. Konec dober, vse dobro! Po tekmi sta zgovo a kot le kaj in z Zdravkom kar težko prideva do besede. Zadovoljstvo z vožnjo in rezultatom jima kar ne zbriše nasmeha z lica. Mogoče številke ne povedo vsega a naslednja tekma prinaša boljši štartni položaj in priložnost preboja med najboljše. Tekma je pokazala, da forma je in da tudi kak slabši rezultat ne pusti posledic. To, je bilo najbolj pomembno spoznanje te tekme.
No, pa tudi midva z Zdravkom sva bila kar glasna na feed conah. Upam, da je tudi podpora kaj prispevala k zadovoljstvu po tekmi.