2010-10/dsc00056.jpgJesenski čas je pravi za biciklijade. Tako jih imenujejo v Istri in pomenijo druženje kolesarjev na nezahtevnih progah z več postanki. Včasih za kratko predavanje, največkrat pa za okrepčilo na poti. Ponavadi so povezane s krajevnim praznikom in seveda je na koncu veselica.

........

To jesen jih je toliko, da se vseh ne moreš udeležiti, saj zahtevajo kar nekaj regeneracije naslednji dan ali dva. Tokrat v Tinjanu je bil praznik pršuta in biciklijada Od lokve do lokve. Zbralo se nas je nekaj manj kot sto. Vreme je bilo prime o in na trenutke celo sončno. V rekreativnem tempu ki je dovoljeval tudi pogovor smo prevozili kakih 30 kilometrov in vmes pojedli ogromno sladic, ki so jih pripravile domače gospodinje.
Vendar pa se je potem šele začelo. Z Zorkom in Maurom smo si privoščili nekaj fet pršuta, ki smo ga poplaknili s kabe etom. Bilo je odlično a sem na Kumparićko prišel precej pozno. Sedaj ko to pišem še vedno čutim posledice. Premor pred novo sezono sem kar dobro izkoristil za stvari, ki si jih med treningom pač ne privoščiš. Čeprav sem nameraval napraviti predogled Labinjonskega ne vem če mi bo ratalo. Mogoče v sredo ko je malo lepša napoved.