Ena najpomembnejših gorskokolesarskih prireditev bo letos od 22. do 25. februarja in 3. marca, z zanimivimi novostmi za amaterje in veterane.

Dirka na Cipru vsako leto na ta sredozemski otok, prepoln zgodovine in z čudovito pokrajino, privabi več kot 200 atletov iz Evrope, Amerike in Azije. Dirke se odvijajo v okolici mest Lefkara, Skarinou, Lythrodontas in Amathus.

Udeležijo se je olimpijski in svetovni prvaki v krosu in maratonu, pa tudi amaterji in veterani, za katere bo v letošnjem letu še posebej zanimivo. Dirka namreč prevzema bolj množičen karakter z namenom, da tudi ljubiteljske kategorije privabi na eno bolj zgodnjih etapnih dirk v koledarju, obenem pa povabi tudi na trening kamp pred sezono in uživanje v otoški naravi in življenju.

Letos so že na listi:

Pri dekletih olimpijska prvakinja 2016 na cestni dirki Anna van der Breggen, zmagovalka svetovnega pokala 2017 Jana Belomojna (CST Sandd American Eagle),Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (Merida), Annika Langvad (Specialized Racing), U23 svetovna prvakinja Sina Frei, Barbara Benko, Malene Degn, Lisa Pasteiner …

Pri moških pa Jaroslav Kulhavy (Specialized Racing), Thomas Litscher (jb Brunex Felt). Grant Ferguson (CST Sandd American Eagle) …

Cyprus Sunshine Cup je uradna dirka Ciprske kolesarske zveze, ki jo organizira Bikin Cyprus Events in neutrudni Mike Hadjioannou.

Ljubiteljski gorski kolesarji boste tako imeli priložnost nastopati skupaj z velikani gorskega kolesarstva in se pomeriti z njimi. V letu 2018 bo tako predstavljena kategorija Cyprus Sunshine Cup – The Challenge, ki bo vsebovala prve tri etape dirke Afxentia. Tako boste ljubitelji lahko primerjali svoj čas s profesionalci tega športa obenem pa uživali na prelepih poteh in enoslednicah rajskega otoka.

Ob dirki bodo tudi spremljevalne prireditve, kot tudi organiziran prevoz tekmovalcev in opreme na start in s cilja, pa tudi organizirane okrepne postaje na etapah, kar do sedaj ni bilo pravilo. Organizator pa je pripravil tudi ugodne pakete namestitve v čarobnem okolju za popoln dirkaški teden.

Seveda pa tudi izven dirke Ciper ponuja veliko užitkov za gorske in cestne kolesarje., ki so na otoku dobrodošli. Tako se preko celega leta odvijajo razne kolesarske prireditve. Gorski kolesarji imajo možnost vožnje po stezah in pešpoteh, ki so označene tudi za njih in se vijejo preko celega otoka. Od plaže pa do gorskega hrbta in po njem, ki se pne preko celega otoka z najvišjo nadmorsko višino preko 1000 metrov.

Prijave so odprte za vse, ki bi radi tekmovali na eni najpomembnejših in najlepših gorsko kolesarskih dirk na svetu.

Več informacij o dirki, namestitvah in prijave na strani http://www.cyclingcy.com/cyprus-sunshine-cup in
www.facebook.com/CyprusSunshineCup