No tole je pa bilo nekaj boljšega v zadnjih letih. In to skoraj na domačem pragu.

2000+ gorskih kolesarjev, vseh disciplin, na kupu v Kranjski Gori. Jure, eden od prvih Specialized adopterjev v naših krajih (poleg mene seveda), je prevzel izziv in skupaj spravil Kranjskogorske deležnike, ki so evropskemu Specializedu, organizatorju vsakoletne prireditve Trail Days, predstavili ponudbo, ki je le ti niso mogli zavrniti.

In tako se je v Kranjsko privalilo dobra dva tisočaka tujcev in domačinov, ki so uživali v podaljšanem vikendu furanja v Bike parku Kranjska gora in okoliških kraljevskih vršacih in njihovih trailih.

Seveda je vsak pripeljal vsaj eno svoje kolo, a za test je bilo pripravljenih dobra stotina Specialized bolidov vseh vrst. Zaradi tega je, veliko njih, zajtrk pojedlo kar v vrsti pred izdajnim pultom, da bi le dobili svoj bolid želja. iPhone launch je mala malca proti temu. Seveda so zaradi tega trpeli serviserji Specialized, ki so bili v pogonu od jutra do noči. Specialized Adria, Mare, Marko, Vasja in ostali so opravili ogromno dela, da so bili vsi zadovoljni. In to ne samo na Specialized kolesih!

In potem je šlo! V hrib valjda. Eni na šatle, ki jih je bilo … veliko! Eni pa na noge na okoliške tisočake. Organizirano z vodiči, ki res obvladajo svoje delo, in tu ne mislim samo na vodenje po trejlu, ampak na krotenje ekipe različnih sposobnosti in spretnosti, da smo vsi varno in zadovoljno prišli navzdol. Hvala Marko!!

In tako cca. 15 ur furanja preko vikenda in cca. 20 stanja ali sedenja za šankom in na dance floru, pred odrom z odbitimi bendi. Seveda ne praznih kozarcev. Res prireditev, ki so jo Kranjskogorci gostili na visokem nivoju in je totalni uspeh.

Uspeh s strani organizatorjev Specialized Trail Days, tisočev navdušencev gorskega kolesarstva in predvsem vseh Kranjskogorcev, ki so stopili skupaj in svoj kraj s prijaznostjo, sprejemom in servisom, trdno postavili na svetovni zemljevid krajev, ki ji moraš nujno obiskati, če si gorski kolesar ali pa pohodnik ali smučar.

Tokrat je bila Kranjska gora in njeni prebivalci res ZAKON. Saj ne, da drugače ni, a tokrat le to ni bilo samoumevno.

Pa tudi obiskovalci so bili klasa. Brez neprijetnosti, potrpežljivi, ko je bilo potrebno kje počakati in kulturni v trgovinah in lokalih, so pokazali, da smo gorski kolesarji stranke, ki so navkljub naravi športa v večini družinski, prijazni in družabni ljudje, ki ne zahtevajo nemogočega. Vse, kar pa jim ponudiš, hvaležno sprejmejo in pri tem ne šparajo preveč.

In to je sporočilo, ki ga moramo potegniti iz teh Trail Days v Kranjski gori. Sobivanje lokalnih prebivalcev in gorsko kolesarskih navdušencev, ne samo, da je možno ampak, da je na koncu zadovoljivo za vse. In ko sem spraševal tujce, ko smo se poslavljali, nihče ni rekel; “Podobno je kot v Livignu, Garmischu“, ali kaj podobnega, ampak je bil njihov odziv; “Ta domačnost, sprejem in neverjetna okolica so nekaj posebnega in smo prevzeti! In absolutno se vrnemo“.

In ne samo na Trail Days naslednje leto.