Velikonočni ponedeljek in spet smo se kot vsako leto zbrali na Biljenskih gričih. Mislim da dvajseta izvedba dirke na tem koncu in 16. na Biljenskih gričih. Ne vem povsem natančno.

A tokrat povsem drugačna kot v preteklih letih. In ne govorim samo o progi, ki je bila lepo spremenjena in je sedaj bolj razgibana in atraktivna. Govorim o udeležbi. Le ta je spominjala na najboljše čase bivšega Pokala Alpe Adria. No, vsaj po količini tekmovalcev. 350 se nas je zbralo domačih in iz sosednjih držav, pa tudi malo dlje.

Deš Fleš se je lepo potrudil in Mitja je bil v poznem popoldnevu že presneto utrujen. No pa tudi Primož je bil od celodnevnega tekanja na koncu z močmi. A fantje, splačalo se je! Odzivi so enkratni in vsi se pridušajo da naslednje leto spet. Dobra dirka, dobra družba, fino vse!

Jaz sem se malo bal, da bo po nočnem dežju blatna a se je že dopoldne posušila in je bila idealna za dirkanje. Staroste smo štartali iz zadnje vrste. Na štartu sem bil nekaj len in sem si že v prvem krogu nabral precejšen zaostanek, ki ga potem nisem mogel nadoknaditi. Z italijanskim soborcem sva se dajala v zadnjih krogih za peto mesto. Jaz močnejši na vzpone, on pa preko hitrih linij, kjer sem jaz vozi obvoznice. Ko sem po nekaj krogih pogledal nazaj, sem videl, da je kakih 50 metrov zadaj. Zipvit kofein gel in pripravljal sem se na vstop v zadnji krog in vzpon, ki mi je dobro šel skozi vso dirko. A glej zlomka! Zmotil sem se v številu krogov in v zadnjih desetih metrih me je odšprintal in presenečen sem končal na šestem mestu. A jebi ga, šlo mi je dobro in zadovoljen sem s pripravljenostjo. Maratoni mi bolj ležijo in če iz sebe lahko, na krosu na eno uro, iztisnem tako dobro povprečje srčnega utripa, sodeč po Forerunnerju 235, potem se za četrto in peto uro v maratonu ne bojim. In Red Epic HT leti vedno bolje, hitreje in bolj natančno.

Še nekaj dihanja na škrge v Kamniku in Završnici, potem pa Belgija in Ardeni, upam … Precej je odvisno tudi od vremenske napovedi. In vmes še MTB Slavnik. Au, huda bo.

Slike, Frane, Pinosa, Mateja in Bogdan Čučič pa še link na njegov video. Hvala f!antje in dekle!