2012-04/pula1.jpgZgleda, da sem preveč nestrpno čakal prvo dirko sezone. Predvsem sem si želel na Kumparičko, saj je nisem videl že mesece. Družina mi je manjkala, zelo. 

V soboto sem odpeljal dva kroga na trasi XCO Premantura. 29er je pravo orožje za ta teren. Fucking razbita trasa z vsako leto večjimi skalami a ne preveč zavita. Moj Specialized Stumpjumper HT 29er, je letel preko kamenja mnogo lažje kot Epic in imel sem boljši občutek pri večji hitrosti.....

Mislim, da sva se našla in bova uigran par.

Na dan tekme pa se na žalost ni izšlo do konca. Že start ni bil preveč posrečen. Ob nepravem trenutku sem bi na napačni strani steze in priletel v zamašek še pred prvim spustom. Na spustu sem jih nekaj sicer prehitel a v hupserjih po gozdu so se ljudje lomili in parkrat sem moral startati iz nule. Jeba! Ko se je malo razvleklo sem vozil lep tempo. Z veseljem ugotavljam, da delo do sedaj ni bilo zaman. V zadnjem krogu pa me je v fedconi nek Rus zaprl, ko sem ga prehiteval in naletel sem na skalo, ki je bila tudi za bigfoota prevelika. Poletel sem prek krmila na komolec in bok in trenutno boli bolj kot pred nekaj urami. Po padcu se nisem počutil sposobnega nadaljevati po brutalnem spustu, saj krmila tudi na mestu nisem mogel držati. Odstop torej. Eden redkih a prevladala je pamet, čeprav sem imel šanso za tretje mesto. No, vsaj novega Trbowskega dresa nisem strgal, saj še niso pripravljeni. Ko bom v Trbowskem dresu bo vse bolje.

Test torej opravljen polovično. Saj gre, le do konca še moram priti.