2010-01/Kamnik_8237.jpg

 

Kamnik, prijetno mestece pod svojimi Kamniškimi planinami, se vsako leto v pozni pomladi, spremeni v svetišče MTB plemen. Proga na Žalah se je že dvanajsto leto predstavila v vsej svoji težavnosti a letos je bila vsaj suha. Korenine so vsako leto višje zato pa je skakalnica vsako leto lažja in vse skupaj se nekako pokrije. 

Vzpon proti kapelici je seveda selektiven, iz kroga v krog bolj a bolj za glavo kot noge. Letošnja vročina pa tudi ni pripomogla k boljšemu občutku.  Edini nerešljiv problem v prvem krogu je bil blag asfaltni vzpon do travnika, ki so ga močnejši in večji pritegovali do amena in jih nisem mogel držati, tako da so mi do trim steze naredili razliko, ki je nisem mogel nadomestiti do konca. Tokrat sem imel v feed coni podporo za katero se zahvaljujem Mirku. Brez nje bi bilo nemogoče saj je sonce nabijalo in možnost dehidracije je bila vseskozi prisotna. Kroge sem odpeljal v dokaj visokem tempu a sem kot vedno izgubljal na tehničnih spustih. Uvrstitev na peto mesto med šestimi ( nekaj se jih je odpovedalo tekmi zaradi težavnosti ) ni bogvekaj je pa osebni uspeh, da sem prevozil najtežje odseke v slovenskih krosih, nekaj na kar sem še spomladi samo upal in se bal.
Marijan je prišel do drugega mesta in pravi, da je šlo iz kroga v krog bolje. No izkušnja iz Ruš mu je gotovo pomagala.
Na poti domov sva se ustavila še na pikniku v BTC-ju, kjer so udeleženci Franje lizali rane in komentirali vožnjo in uvrstitve. Tjaša je bila vidno razočarana pa čeprav je bila uvrstitev dobra. Pravi, da je v zaključku dirke vozila dobro in bila sposobna več a ji je klubska vožnja tekmic onemogočila zmago. Vse tri pred njo so namreč v zaščiti fantov, ki so jih vlekli in zapirali ostale, imele veliko pomoč. Mojca je bila na žalost udeleženka padca pri Zmincu in ni končala tekme, Martin pa je bil deseti in se jezil nase, ker ni spremljal kdaj so mu letniki ušli. To pa je v gneči , ki je na Franji vedno večja, težko spremljati, še posebej če vozijo klubsko.
Ostali so vozili po svojih zmožnostih in bili kar zadovoljni saj njihov cilj ni bila uvrstitev ampak izboljšanje časa. Tako se je končal športni vikend in gremo naprej. Do konca meseca ni oddiha.