Če rečem, da je bil začetek sezone naporen se ne bom zlagal. 15 startov in sezona se še ni začela na polno!

Po 4. otokih sicer naslednji vikend nisem dirkal, sem bil pa na Lošinju za svetovni pokal v spustu, ki ga je naredil moj matični klub MTB Trbovlje v sodelovanju z lokalnim klubom AK Lošinj in turistično organizacijo. Naši fantje so, po dobrih treh letih urejanja terena in priprave prog, organizirali dirko, ki se bo zapisala v anale svetovnih pokalov. Ne samo prizorišče, tudi vsa ostala organizacija je bila na tako visokem nivoju, da je vrhuška UCI-ja smo nejeverno zmigovala z glavo in brez pripomb požegnala prireditev kot eno najboljših. Tako, da če bo seveda želja in interes, za naslednje prireditve na najvišjem nivoju na Lošinju ni nikakršnih ovir. Ne samo to, UCI si jih prav želi!

Jaz sem bil tam le kot gledalec in doživetje je bilo enkratno. Pristen stik z tekmovalci, družinska atmosfera in primerna expo area so zadovoljili prav vse, ki so prišli na Lošinj. Tudi tekmovalci so imeli samo pohvale. Sicer je bila proga brutalna a je vse ostalo štimalo v nulo. Posebej so bili veseli druženja v tednu pred dirko, saj so se srečevali pri zajtrku in večerji. Prebivali so namreč skoraj vsi v istem hotelu, kar na drugih prizoriščih ni navada. In to, seveda pa tudi lokalna hrana z nekaj balkanskimi priboljški, jim je bilo najbolj všeč. Velika družina spusta na rajskem otoku!

Tekmovalni del je bil seveda izreden a o tem je bilo veliko napisanega v mtb.si in drugje.

In že je bil tu prvi maj in dirka v Novigradu. Le ta maraton, ki ga prireja BK Novigrad, počasi postaja tradicionalen. Dvesto dopustnikov in med njimi nas nekaj deset našpičenih, ki moramo na polno v kamenje! A zabava je enkratna. Proga je vsako leto lepša in daljša in zaradi podlage tudi zelo selektivna. Še posebej če zgrešiš pravo smer in dodaš kakih 10 km, tako kot jaz. Seveda je bila napaka čisto moja in zato sem “dolgo“ traso zaključil z nasmehom. Saj sem šel tekmovat in sem prvi krog dirkal na polno, a Novigrad maraton je predvsem druženje z ljudmi, ki so po letih skupnih dirk postali zelo dobri prijatelji. Hvala fantje in dekleta! Vedno se bom z veseljem vračal k vam, če bo dirka ali ne.

Premor po Novigradu ni bil dolg. Le nekaj dni in MTB maraton Slavnik.

No, to je bil praznik. Okoli 500 navdušencev gorskega kolesarjenja, tri trase in resno dirkanje, so se mešali z rekreacijo, ogledi in dolgo zabavo na koncu. Organizacija primerna za največje mtb dirke in prizorišče krajevnega praznika, so navdušile prav vse udeležence in njihove spremljevalce. Denis in druščina pa imajo še druge velike načrte in zato komaj čakam informacije!

Tekmovalno se mi spet ni izšlo, kot sem upal. Odpravil sem se na dolgo traso. In ta je izredna! Lepa, zahtevna in navdušujoča s Slavnikom za češnjo. Na Slavnik in prvih 50 kilometrov sem vozil lep tempo in bil zadovoljen s predstavo, po kakih treh urah, pa so se začeli pojavljati krči, ki sem jih nato razpeljeval do cilja. In “Colpo Di Grazia“ 4 kilometre pred koncem me je uničil. Že dolgo nisem šel tako počasi in na silo. Po tako napornem začetku sezone je bila dolga trasa s 2000 višinci prevelik zalogaj. Potrebujem počitek, saj tudi motivacija niha. Veselim se dirk in druženja in do tu je vse v redu. A po startu in nekaj kilometrih, glava nekako preklopi na avtopilota in dirkaški občutek zamenja želja po preživetju.

Vse obiske prireditev in poročanje z njih, pa omogoča avtomobilski partner mtb.siAvtohiša Klemenčič. Že lani so priskočili na pomoč z avtomobili Ford, letos pa to nadaljujejo in zato smo jim izredno hvaležni. Brez njihove pomoči, bi lahko opravil le polovico dela in poročanja, ki ga imam v planu. In ta pristop imajo prav do vseh! Potecialnih kupcev in uporabnikov vozil Ford, ki so deležni velike pozornosti in njihove podpore in ne samo v garancijskem obdobju. Stopite k njim in se sami prepričajte. Ne bo vam žal! Pa naj gre za osebno ali gospodarsko vozilo, Ford Klemenčič je pravi naslov!

 

 

No sedaj bom dal mir do konca meseca, potem pa z novim elanom naprej. Gro Alps Bike Marathon 2018! Fantje se trudijo s traso in veselim se že novega izziva.